Direktlänk till inlägg 16 januari 2012

Fakta.

Av Therese Gustafsson - 16 januari 2012 13:23

Mina krav på mig själv är så höga att inte ens en hel armé skull klara av att hanter dom. Eller ok, kanske en hel armé, men inte jag själv.Det lilla flickebarnet.Jag vet allt det där. Jag vet att huvudvärk, utmattning, trötthet och yrsel är en stor fet orange varningstriangel.Blink blink, någon försöker att säga dig nått, ditt dumhuvud!


Jag vet att för lite sömn, mina höga krav på allt och alla, men framförallt mig själv, tillslut kommer tillbaka och biter en i arslet.

Så vad har jag då lärt mig av historien?

Inte ett jävla piss!

Att den kan upprepa sig och man inte lyssnar.Jag tänker göra det nu.Jag tänker lyssna.Jag tänker skita i alla måsten som jag kan skita i just nu.Jag tänker lyssna då kroppen som säger, nu är det NOK!

Jag vet att jag inte kan hinna göra allt, och att jag måste sänka mina mount everst höga krav på ett välstädat hem och allt som egentligen inte är viktigt. JAG VET DET!Det är inte viktigt. Jag tänker lyssna nu.Jag tar till mig kroppens alla varningssignaler, och gör något åt det.JAG tänker ta kontrollen över mitt liv NU! (Drama queen)


Jag har varit här förrut. Då R var i bryssel och jobbade i 6 månader.Jag var föräldraledig med Noel, jag körde slut på mig fullkomligt, och kastade in mig i väggen, i hög fart.

Noel var 13 månader och Tyra var 3,5 år. Jag var ensam i veckorna och R kom hem på helgerna. Jag vill inte på något sätt skylla ifrån mig, och jag tar helt och hållet på mitt eget ansvar över varför det blev som det blev. Det var JAG och ingen annan som körde slut på MIG! Men det var mycket strul med sjukdomar, både på barnen och mig själv. Jag tror t ex att jag hade tre magsjukor i loppet av 6 månader.Sjukt Sömnen var en stor bov i dramat, ja bristen på den.


Men det är tufft att skaffa barn tätt, även  om jag såklart inte ångrar det ,eller barnen, för guds skull! Men att vara hemma 100% ta hand om barn,laga mat, städa och underhålla ett 180 kvm stort hus, som duger i mina mått mätt.Det är en tuff uppgift, och alla som har barn vet det.Alla med sunt förnuft vet det.

Till slut var jag så trött att jag somnade med barnen på kvällarna, vid sju och min kropp kändes och värkte som säkert en 80-årings gör? Ibland, eller oftast grät jag mig till sömns, och jag vaknade lika trött, som då jag la mig kvällen innan. MEN räddningen var barnen.Utan dom hade jag nog grävt ner mig ännu djupare. För mina älskade barn skull orkade jag lite till.Kärleken till barnen, kärleken man får av barnen.


Jag vet att detta kanske kommer att låta lite som "mina diamantskor är lite för små för mina fötter" Och tro mig jag klagar inte över allt jag har, bara över den jag är, just nu.

Jag tar i övrigt ganska bra hand om mig själv.Jag tränar, äter bra och slarvar bara med kosten ibland, men långt ifrån alltid.Jag super inte, röker eller knarkar inte.Det är något att vara stolt över i alla fall.

Men det måste bli ordning på antal sömntimmar. Lösning? Jag ska gå och lägga mig, helst innan 22:00.Men allra helst 21:00 bara för att se vad som händer.


I morse vaknade jag med jordens karusellyrsel med tillhörande huvudvärk och illamående. Det enda som fungerade var att ligga på sidan i sängen.Still.Då jag skulle upp på toaletten så snurrade det och jag var tvungen att hålla mig i väggarna då jag gick.

I f****ng rest my case....


Läser ni forfarande?   

PS.Den som frågar om jag är gravid ska jag nog ge på en hurring.För tro mig, det är jag inte, och det kommer jag aldrig att bli igen! Denna livmoder är inte open for business längre!Kan inte nog understryka det.DS

 
 
Niklas Persson

Niklas Persson

16 januari 2012 15:04

Lilla du!

Låter inge bra det där! För det är inte när det är lite jobbigt man skriver om det... Hoppas du får ordning på saker och ting.

Testa att sänka din ambitionsnivå lite bara. Städa en gång mindre i veckan. Strunt i dom där strumporna på golvet. Ta ett varmt bad istället för att tömma diskmaskinen.

Problemet då är ju att ofta blir ångesten än värre...

Städerska? Hyra in alltså, inte att du ska bli. Barnvakt två kvällar i månaden så du får Therese tid, eller man och fru tid?

Vad du än gör så ta det på allvar, innan du trillar om kull och inte kommer upp igen!

Av mig får du en bamse KRAM!!! Om du är snäll kan jag nypa dig i stjärten lite! :-P

http://farbrorn.bloggplatsen.se

Therese Gustafsson

16 januari 2012 15:27

Tack för din omtanke, och jag tar till mig dina råd och jag vet att du har rätt. Nyp i stjärten? Du är alldeles för snäll...Se, jag har kvar lite humor, då kanske det finns hopp trots allt :)

 
Niklas Persson

Niklas Persson

16 januari 2012 15:41

Finns det liv finns det hopp!!

Ha ha ha ha! Ja ja, precis så en tjej ska ta ett nyp i stjärten från en okänd kille. Med tacksamhet och nästan tycka det var för vänligt!! :-)

Gillar din humor, den är klockren!

http://farbrorn.bloggplatsen.se

 
Therese

Therese

16 januari 2012 15:48

Och, bara off the record.Jag ÄR redan städerska här...Men jag säger faan upp mig, med omedelbar verkan.NU

http://2-barnsmamman.bloggplatsen.se

 
Niklas Persson

Niklas Persson

16 januari 2012 15:50

Jo det har jag redan förstått, därav mitt tips...;-)

http://farbrorn.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese Gustafsson - 12 februari 2012 21:40

I fredags pratade jag med en kollega angående min huvudvärk och yrsel. Hon hade en kompis som också hade liknande problem, och hon gick till en naprapat och han kunde se precis vad problemet låg, och hon fick hjälp.   Jag har inga problem med var...

Av Therese Gustafsson - 11 februari 2012 16:04

Jag slog upp mina blå klockan 06:20 denna lördagmorgon, då hade jag sovit klart.Alla andra familjemedlemmar snarkade vidare.Somnade strax efter 22 igår och sov genom hela natten, med undantag då Noel ropade från sin säng.Enligt R ska jag bara ha hojt...

Av Therese Gustafsson - 7 februari 2012 19:51

Då R kom hem ikväll så hade han med sig denna till mig. Sådant uppskattas mycket. Tack fina du    Den delar vi på, nu på lördag.Jag lagar mat.                                                                                                ...

Av Therese Gustafsson - 6 februari 2012 20:18

Barnen får mig glad och le flera gånger varje dag.Dom är så underbara.För att inte såra dom, kan man inte alltid börja skratta, men tro mig ibland är det svårt..   Noel 3 år står och duschar. Noel" Jag vattnar mig" Jag" Så att du ska växa?" ...

Ovido - Quiz & Flashcards