Alla inlägg under oktober 2011

Av Therese Gustafsson - 5 oktober 2011 15:05

Vi flyttade från vår lägenhet, till detta hus för 4 år sedan. Man kan ju, utan att överdriva säga att det är en jäkla skillnad att ha bott i en lägenhet där hushållselen ingår i hyran, till att flytta till ett hus på 180 kvm, där det absolut INTE ingår.

Och nej jag tänker inte på jordens resurser, utan pengarna, vidrigt sätt att resonera kanske, men så ser den bittra sanningen ut.Och även om det är helt underbart på alla sätt och vis att bo i hus så kan jag väl erkänna att jag ibland undrar varför man gör det.För det kostar på.


Värme i huset måste man ha vintertid och det tummar jag inte på, men då det kommer till lampor som står och okynnes lyser överallt, då växer hornen i pannan på mig och jag blir överkänslig som fan! Hur svårt ska det vara.SLÄCK LAMPAN DÅ NI LÄMNAR RUMMET! Är på alla tre barnen som fan där! (Ja, jag refererar R som ett barn i denna fråga, sorry)


Vi bor i ett ganska stort hus, och vi har ett gäng skrymslen som man inte nyttjar sådär överdrivet, för att ta ett exempel, så har vi ett så kallat skafferi?Jordkällare?förråd? Iallafall där man har junk som inte alltid används, typ krukor, julstakar, crap man inte vet var man ska ha eller inte vill kasta, så man ställer det där. Då man ibland dock behöver något och går in och jag ser att "någon" (Läs R.Stölen står där) inte har släkt lampan, då tilltar det för mig, jag börjar funderar hur länge den här jävla lampan har lyst, men framförallt varför lyser den då ingen är där?!Oerhört eneverande och onödigt!


Ok, det är absolut inte den största elförbrukningen, men man kan liksom göra någonting där, till skillnad från då det är -20 ute och man gärna vill ha någorlunda varmt inomhus, och det är så förbannat onödigt! SLÄCK LAMPORNA!! Eller få en som överreagerar så till den milda grad!


Kul inlägg!




Av Therese Gustafsson - 4 oktober 2011 19:47

Ok, det är möjligt att jag är lite hård mot mig själv nu.Men alltså a l l v a r l i g t!! Jag har inte tränat, på dagen faktiskt,på en vecka!! Jag mår inge bra att inte få träna! Jag blir irretabel och det känns som att man tappar formen.Nä, jag vet det är förmodligen inte möjligt efter en vecka, bara psykiskt!

Känslan finns ändå där och jag hoppas innerligt att jag snart kan komma ut och träna och det så fort som möjligt, helst igår.

På fredag SKA jag på spinning!

Dessutom, som grädde på moset så har jag syndat, så till den milda grad med kosten.Godis, glass och fikabröd! Förändainihelvetet Therese! Skärpning och fokus!!

(Det är ok att slarva lite, men nu är det nok!)

Nu är det även nok med att sitta på arslet här hemma. I morgon blir det jobb (och iof också sitta på arslet) Bättre att irritera kollegorna än att gå och vara irriterad själv :) Kan det vara PMS på G?


Hej och hå.



Av Therese Gustafsson - 4 oktober 2011 13:38

Idag är det kanelbullens dag (Är du intresserad av att läsa mer om den, klicka på länken)


Dessvärre blev det inget bullbakande för mig idag.Men jag hade lite bullar i frysen (dock vetebullar med vaniljfyllning i, men jag är inte kinkig)


Ibland är ord så överflödiga.Låter bilden tala.

 

Av Therese Gustafsson - 4 oktober 2011 09:36

Då jag vaknade i morse så kändes det faktiskt lite bättre med halsontet, pyttelite, men ändå bättre.


Jag sover åt helsike för dåligt bara.Det är kanske lite ok då man är frisk, men då man är risig så ska/bör man nog gå och lägga sig innan halvtolv och sova.Klockan ringer 6:00 och 6 timmar per natt är möjligen för lite då? Jag känner det nu, svider i ögonen och jag borde nog förmodligen duna lite.Annars kan jag ju lika gärna sitta på jobbet! Ska, snart!


Jag har rent generellt lite issues med att ta det lungt, vill så himla mycket och det finns alltid nåogt att göra.Någonstans.Kan inte koppla bort det då jag är hemma.Kanske man inte är tillräckligt sjuk då? Ska göra en lista från soffläget och ta tag i det då jag kan stå på benen längre än en kvart utan att bli matt i benen.


Denna skit som satt sig på min hals (Och snart fan på mitt psyke) är inget kul och det är helt ok, om det försvinner.nu! ok,det är inte pesten, inte ens magsjuka men vad faan!


Kul tjej, hej!   

Av Therese Gustafsson - 3 oktober 2011 13:21

Då jag var hemma hos min kusin Sara i Sweet valley förr förra söndagen så var vi  inte bara ute och sprang (5km, men vem räknar?;) Vi fikade naturligtvis också.And let me tell ye, hon är gryyyym på att baka.Jag trodde att jag var en stjärna på att baka (ok, det är jag också) men denna kvinna har tagit det till en annan nivå:) Macaronsnivå, om ni förstår.


Fick bland annat smaka dom syndigt goda muffisen. Red velvet cupcakes. OMG!

Så nu tänkte jag att jag skulle pröva mig på det, inväntar nu då leveransen av gelefärgen(Jo, ni hörde rätt) sugarflair red extra.Sa ju att hon har taigt det till en annan nivå.


Jag är så stolt över dig, och om du någon gång funderar på att öppna det där fiket vi pratade om Sara, let me know!Nått kan jag alltid göra, du lär mig.Fan vad kul vi skulle ha! :)


måste naturligtvis påa om hennes blogg.Sockertroll Jävla begåvad kvinna!


Red velvet cupcakes.

Stal bilden från din blogg Sara, hoppas att du inte misstycker?

Kram! 


Av Therese Gustafsson - 3 oktober 2011 11:48

Vår dotter har sin absolut bästa kompis boende i huset brevid vårat.(Tack och lov för henne, annars är det bara gamlingar här och jag kan säga att jag och R är lätt dom yngsta som äger ett hus i vårat område.Sedan Grewe´s ;-) 

Det skiljer 1,5 år mellan dom,Tuva är född juni-04 och Tyra Jan-06 men dom har så kul tillsammans och leker nästan jämnt,bra och bråkar aldrig, kanske att det beror på att dom inte är samma ålder?

Vi kommer bra överens med föräldrarna också.Dock är det en sak vi ser olika på, som tex då det kommer till vad som är ok vid t ex måltider.I vår familj ser jag inga problem med att Tuva sitter med oss då vi äter, eller och om hon vill så får hon gärna äta också.Jag tycker bara att det är trevligt med sällskap hemma och att folk kommer över och hänger. Men dom tycker att vännerna ska gå hem medans Tuva äter?

Jag har funderat på varför det är så (har dock inte frågat). Äter hon kanske inte ordentligt då hon har sina kompisar hemma? På den punkten är vi tydliga med Tyra, att det är ok att Tuva stannar då vi äter, men då ska hon äta också, inte stressa.Det har inte varit några problem.


Nu är det inte direkt några avstånd att gå hem.Men då Tyra trillar in genom dörren och säger att Tuva ska äta och att hon inte fick vara kvar, så kan jag inte låta bli att störa mig lite på det. Inte till den punkten att jag ser det som ett problem och måste "ta upp det" men bara att vi tänker olika och att jag kanske är lite mer liberal i den frågan? Detsamma gäller om Tuva vill sova över här, då ska det planeras och strulas.Jag är mer för spontanitet.

Man ska låta andra hänga hemma hos en.Dessutom tror jag att det kommer att lära mina barn att vara gästvänliga och sociala människor. Min åsikt :) Alla har vi olika regler och sätt att se på saker och ting.


Tjing!

Av Therese Gustafsson - 2 oktober 2011 21:28

Igår berättade Tyra att hon aldrig skulle föda barn. så sa hon, till R.Han hänvisade till mamman att förklara.

Tyra:-Jag ska aldrig föda barn

Jag: -Varför vill du inte det?

Tyra:För att Camilla (fröken på dagis) sa att det gör ont då bebisen ska komma fram.

Jag: Jo, alltså det gör ont, men det är bara en stund (Ehh typ tolv timmar med första, det sa jag inte) sedan går det över då bebisen har kommit fram, berättade jag.

Tyckte inte att information som att moderkakan som ska ut, sprucket underliv, nål, tråd och babianarsle var nödvändig. Mormorrollen är i riskzonen.Här skulle glamouriseras..

Jag förklarade att det är det mest underbaraste som finns att föda barn och man blir så glad då man blir mamma, så även om det gör lite ("lite") ont så är det värt den smärtan.

Vet inte om jag lyckades övertyga henne? Men hon ångrar sig nog   

Av Therese Gustafsson - 2 oktober 2011 21:12

Då var det rensat och rent i garaget. Lite annat crap rykte också. Men nu är väl barnen lite smått traumatiserade. I princip allt som kastades på släpet var " Neeej kasta inte deeet" "NOEL titta vaad mamma ska kasta" Nåväl det har dom glömt snart och det är förmodligen inget dom kommer att behöva söka för senare i livet.


Även om det är skönt att få rensa ut, och man får vara glad över det man hinner med.Så sitter ändå känslan,att man vill rodda mer.Man samlar lätt på sig en massa junk då man bor så stort som vi och även om jag inte spar så finns det fortfarande saker man bara inte kan kasta, hellre ge bort då.


Blocket får bli av, en annan dag.


Ovido - Quiz & Flashcards